Pelastuskoirien joukkuekatselmus 20.-22.9.2019, Tampere

Pelastuskoirien joukkuekatselmus on Palveluskoiraliiton alainen tapahtuma, jossa pelastuskoiraryhmät kilpailevat ja testaavat taitojaan monipuolisesti todellisia etsintätilanteita muistuttavilla tehtävillä. Ryhmiltä vaaditaan osaamista muun muassa etsinnässä, suunnistuksessa ja ensiavussa.

Vuoden 2019 joukkuekatselmuksen järjestää Pirkanmaan Pelastuskoirat ry Tampereella 20.-22.9.2019. Kutsumme pelastuskoiraryhmiä (ryhmänjohtaja + 2-3 koirakkoa) osallistumaan syyskuussa vuoden pekoimpaan tapahtumaan!

Ajankohtaista

Joukkueiden ilmoittautuminen on päättynyt
Joukkueiden ilmoittautuminen on päättynyt ja katselmukseen iloittautui täydet 10 joukkuetta. Joukkueiden nimeäminen tapahtuu 1.7.-1.8.2019. Lisätietoja
Yleisörastit
Tapahtumassa järjestetään myös yleisörasteja, joilla on mahdollisuus päästä näkemään pelastuskoiraryhmät tositoimissa. Seuraa ilmoitteluamme täällä nettisivuilla tai tapahtuman Facebook-sivuilla!
Talkoolaiseksi?
Haluatko nähdä pelastuskoirat vielä vähän lähempää ja olla mukana tekemässä vuoden pekointa tapahtumaa? Tule mukaan talkoolaiseksi, ennakkotaitoja ei tarvita ja kaikkiin tehtäviin opastetaan. Täytä nettilomake tai yhteyttä sähköpostitse joukkue2019@gmail.com

Ilmoittautuminen

Joukkueiden ilmoittautuminen on päättynyt. Joukkueiden nimeäminen tapahtuu 1.7.-1.8.2019.
Osallistumisoikeus
Tapahtumaan voivat osallistua Palveluskoiraliiton jäsenyhdistysten joukkueet ja liiton kutsumat liittoon kuulumattomat joukkueet. Kilpailuun otetaan enintään 10 joukkuetta. Joukkueeseen tulee kuulua pelastuskoiratoimintaan perehtynyt ryhmänjohtaja ja 2-3 koiraa ohjaajineen. Joukkueen tulee koostua Vapepan maakuntajaon mukaisesti oman toimialueen koirakoista. Kaikilla ryhmän koirilla tulee olla hyväksytty pelastuskoirakoetulos vähintään yhdessä pelastuskoirakoelajissa (PEJÄ, PEHA, PERA tai PEKO-T). Mahdolliset virkakoirajoukkueet käyttävät omia tulos- ja tasovaatimuksiaan.
Katselmuksen sisältö
Järjestäjä suunnittelee todellisia etsintätehtäviä muistuttavan tapahtuman, jonka tarkoituksena on mitata ryhmien toimintakykyä todellisia etsintöjä muistuttavissa tilanteissa. Tapahtumassa mitataan esimerkiksi ryhmien suunnistustaitoa, ensiaputaitoja, jäljestämis- ja henkilöetsintää, koirien hallittavuutta, sekä etsinnän suunnittelua, toteutusta ja dokumentointia. Suorituspaikat tulee suunnitella todellisiin olosuhteisiin.
Lue lisää: Pelastuskoirien joukkuekatselmuksen järjestämisohje (pdf)

Tutustu pelastuskoiraryhmän jäsenten tehtäviin!